יום בריאות - הפסקה פעילה

יום צמצום מזון באפק
בזבוז מזון הוא תופעה עולמית המעסיקה מאוד את העולם. בשנת 2015 הוחלט באו"ם על הפחתת 50 אחוז מאובדן המזון לנפש עד שנת 2030. בישראל נזרקים מדי שנה 2.4 טונות של זבל שהם שליש מהיקף הייצור המקומי. ביום שלישי 12/3/19 ציינו בעולם ובישראל את יום צמצום בזבוז המזון לראשונה. גם באפק התייחסנו במלוא הרצינות ליום זה וקיימנו שיעורים בנושא בכיתות, בהפסקה הגדולה הפעילו נאמני הבריאות יחד עם קבוצת קשרי קהילה הפסקה פעילה בריאה עם תחנות ספורטיביות המקדמות אורח חיים בריא. בנוסף הוקמו תחנות מידע שבהפ הסבירו נאמני הבריאות על בעיית בזבוז המזון והנזקים החברתיים, הכלכליים והסביבתיים להם היא גורמת. התלמידים הציעו רעיונות ודרכים לצמצום בזבוז המזון בביתם ואף התחייבו לפעול כך וחתמו על האמנה הישראלית לצמצום בזבוז המזון. את היום חתמה קהילת בית בספר בפיקנייק שאריות מהנה משאריות המזון שנשארו מארוחת העשר. השאיפה של כולנו לחשוב נכון לקנות במידה המתאימה, לאכול נכון... כלומר לשנות הרגלי חשיבה ולפעול.
1...9 >>